Behandlinger

Implantater

Tab af tænder

Hvis en enkelt tand er tabt, f.eks. slået ud ved en ulykke, kan der indopereres et implantat. Man udgår herved at foretage beslibning på nabotænderne, som ville være aktuelt, hvis der skulle fremstilles en broerstatning.

På implantatet kan der efter indheling sættes en krone til erstatning for den mistede tand.

 

Der kan indsættes 2 eller flere implantater, hvorpå der kan monteres erstatninger for de manglende tænder, eventuelt bygget samme med de tilbageværende tænder.

Der slået 3 tænder ud ved en rideulykke:
tomangler tremangler

De tre tænder er erstattet med porcelænskroner som er fastsiddende på tre implantater:
treimplantater toerstatninger

Behandling kan udføres på flere måder.

Det er muligt at sætte en bro med 10-12 tænder fast på 4-6 implantater. Konstruktionen vil fungere og se ud som om det er ens egne fastsiddende tænder.

elk1 elk4

Den tandløse overkæbe er her blevet forsynet med en række implantater, som er basis for en guld/porcelænsbro. Broen holdes på plads ved hjælp af nogle små guldskruer, hvor skruegangene tilsidst lukkes med plast så tænderne fremtræder intakte.

elk2 elk3

På et røntgen billeder fremtræder implantaterne som små skruer der er hule i midten.
Smil og spis æbler uden problemer!

Implantater sammen med proteser

Det er også muligt at udstyre en helprotese med et tryklåssystem, der låser sig fast på 2-3 implantater, så protesen føles fastsiddende. Den skal tages ud dagligt for alm. renhold.

En protese i underkæben kan f.eks. få en betydelig forbedret funktion, hvis der indsættes to implantater svarende til de oprindelige hjørnetænder.

 

Først sættes implantaterne i. Operationen sker smertefrit med almindelig lokalbedøvelse. Implantaterne heler ind under tandkødet i 3-4 måneder. I den periode vokser de fast i kæben.

 

Derefter fritlægges implantaterne og et mellemstykke sættes ovenpå hvert implantat. Implantaterne forsynes derefter med en tryklås del der fastholder protesen. Låsen har en binding som tillader at protesen kan tages ud i forbindelse med rengøring.

 

I overkæben kan man bruge en stav istedet for kugler. Det vil være muligt at undgå at dække den naturlige gane.

De ny tænder bliver udformet så placering, størrelse, form og farve passer til kæben, så der kan blive et naturligt udseende.

 

Adresse: Klostergade 56, 8000 Århus   Telefon: 8612 4500  Mail: info@tandlaegerne-klostergade.dk 

 Åbningstider: mandag til torsdag fra 8.15 til 16.30 - fredag fra 8.00 til 16.00
 Telefontider: mandag til fredag fra 8.00 til 16.00