Behandlinger

Fyldninger

Plastfyldninger

Når der er konstateret et hul (et kariesangreb) i en tand, og der skal laves en fyldning i tanden, er der forskellige valgmuligheder. I kindtænderne kan plast og (i sjældne tilfælde) sølvamalgam anvendes. I fortænderne vil vi udelukkende anvende plastmaterialerne.

Plastfyldningen forbinder sig kemisk og mekanisk til tandens overflade, og er derfor ofte det mest biologiske og “tandbesparende” valg, idet størrelsen på det rensede kariesangreb kan begrænses.

Kosmetisk er plast det pæneste, da vi kan vælge en farve der passer netop til den tand der behandles. Sølvamalgam vil selvfølgelig altid kunne ses.

Plast er noget dyrere end sølvamalgam. Det er en mere tidskrævende og kompliceret proces at lave en plastfyldning og materialerne er dyre.

Tandfyldninger skal altid laves med plast fremfor amalgam, hvis det i øvrigt er muligt. Det har Sundhedsstyrelsen pålagt de danske tandlæger efter den 1. oktober 2008.

Der er lavet mange undersøgelser for at afklare holdbarheden af de to materialer. Der er fordele og ulemper ved begge materialer, men med udgangspunkt i Sundhedsstyrelsens ønske, vil plasten altid være det første valg, også selvom det er en dyrere løsning

De tre tænder er behandlet med sølvamalgam.

 

 

 

Behandlet med plastmaterialer fremtræder tænderne med en bedre kosmetik

Adresse: Klostergade 56, 8000 Århus   Telefon: 8612 4500  Mail: info@tandlaegerne-klostergade.dk 

 Åbningstider: mandag til torsdag fra 8.15 til 16.30 - fredag fra 8.00 til 16.00
 Telefontider: mandag til fredag fra 8.00 til 16.00